Ο Δημοσθένους κέρδισε στο νήμα τον Λουκαΐδη

ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΡΑΛΛΥ ΑΡΧΑΡΙΩΝ «ΚΟΚΟΣ ΛΑΟΣ»

Την πρώτη φετινή νίκη – έστω και χωρίς βαθμολογικό αντίκρισμα – πέτυχε την Κυριακή ο Χρίστος Δημοσθένους, φέρνοντας το Mitsubishi Lancer Evo VI ( A8 ) στην πρώτη θέση του μονοήμερου Ράλλυ Αρχάριων, το οποίο έγινε στη μνήμη του αείμνηστου Κόκου Λαού. Ο Δημοσθένους, με συνοδηγό τον Ανδρέα Δημητρίου, κέρδισε τον αγώνα στα τελευταία μέτρα καθώς επικράτησε του Λουκαΐδη μόλις κατά μισό δευτερόλεπτο, διαφορά που πήρε γράφοντας πρώτο χρόνο στην τελευταία ε.δ.

Ο Λουκαΐδης, με συνοδηγό τον Στέλιο Ηλία στο συμβατικό Mitsubishi Lancer Evo VIII, στον καλύτερο αγώνα της καριέρας του στα ράλλυ (προέρχεται από τα καρτ), κέρδισε μια ε.δ. ενώ σε άλλη μια σημείωσε ίδιο χρόνο με τον Πάμπο Λαό. Δυο ε.δ. πήρε ο νικητής. Τρίτοι οι Κυριάκος Κυριάκου/ Χρίστος Αριστείδου με συμβατικό Subaru Impreza N12, 7,2’’ πίσω από τον νικητή.

Ο Πάμπος Λαός με το Mitsubishi Galant VR-4 της κατηγορίας «S» εγκατέλειψε στη δεύτερη ε.δ. ενώ στην εναρκτήρια είχε σημειώσει πρώτο χρόνο (μαζί με τον Λουκαΐδη). Με προβλήματα ο αγώνας για τους Ανδρέα Φιλίππου/ Κώστα Κουρτέλλα. Οι νικητές του πρώτου Ράλλυ Αρχάριων «Γιώργος Κυπριανού» της χρονιάς, περιορίστηκαν στην έκτη θέση. Πέμπτοι ήταν οι Μιχάλης Ποσίδιας/ Φάνος Χριστοφή με Mitsubishi Lancer Evo X και τέταρτοι οι Κώστας Ζήνωνος/ Γιάννος Ευρυπίδου με Mitsubishi Lancer Evo ΙX, αμφότερα συμβατικά.

Την 8αδα έκλεισαν οι Χατζηγιαννακού/ Ταππής που με Mitsubishi Lancer Evo III κέρδισαν και την κατηγορία «S» και οι Διομήδους/ Λ. Λαός με το Subaru Impreza N10. Τη δικίνητη κατηγορία κέρδισαν ο Ζαχαρίας Μανώλη με τον Ανδρέα Βαρνακίδη και Honda Civic EP-3, δεύτεροι οι Σάββας Λαός/ Κώστας Ευριπίδου με Peugeot 306 και τρίτοι οι Σώτος Τρικωμίτης/ Ανδρέας Νικολάου με Suzuki Swift Sport.

Από τα 36 πληρώματα που πήραν εκκίνηση, την καρό σημαία είδαν τα 24, ανάμεσα τους και τα αρχάρια πληρώματα Σωκράτους/ Κυπριανού και τα αδέλφια Σάββας και Αλέξης Βασιλειάδης. Δεν έλαβε μέρος τελικά στον αγώνα ο Χριστάκης Θωμά. Ο αγώνας ήταν χωμάτινος, κινήθηκε στην επαρχία Λάρνακας και κάλυψε συνολικά 149,35km εκ των οποίων τα 35,56km ήταν οι τέσσερις ε.δ.  

  • Συμπληρωματικοί Κανονισμοί
  • Πρόγραμμα Αγώνα
  • Λίστα Συμμετοχών
  • Αναλυτικά Αποτελέσματα
  •