Ο ΠΟΣΙΔΙΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥ Σ. ΣΑΒΒΑ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Δραματικό φινάλε στο Ράλλυ «Γ. Κυπριανού»

Στα τελευταία χιλιόμετρα κρίθηκε ο νικητής στο Ράλλυ Αρχάριων «Γιώργος Κυπριανού», που διεξήχθη το Σάββατο (15/01). Ο Μιχάλης Ποσιδιάς με Mitsubishi Lancer Evo Χ έκοψε πρώτος το νήμα, μετά την αποχώρηση του Σάββα Σάββα, ο οποίος πιέζοντας για να διατηρήσει διαφορά έξι δευτερολέπτων με την οποία μπήκε στην τελευταία διαδρομή, αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στο Mitsubishi Lancer Evo VII. Έτσι τη νίκη κληρονόμησαν οι Ποσιδιάς/ Χριστοφή. Ο αγώνας ήταν ο πρώτος στο αγωνιστικό καλεντάρι του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου για το 2011 και ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του αδικοχαμένου Γιώργου Κυπριανού.

Τα ράλλυ αρχάριων δεν προσμετρούν στο πρωτάθλημα, καθώς διεξάγονται για να δοθεί η ευκαιρία σε κάποια πληρώματα να προετοιμαστούν και για να πάρουν αγωνιστική άδεια νεοεισερχόμενοι οδηγοί. Στην τελευταία κατηγορία εμπίπτει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, που ολοκλήρωσε δυο αγώνες αρχάριων, έτσι θα τρέξει στο Ράλλυ Λεμεσού, 29-30 Ιανουαρίου.

Δεύτεροι τερμάτισαν οι Γιάγκος Γιάγκου και Σταύρος Αυγουστή, στο μπάκετ ενός Lancer Evo VI, 3 λεπτά και 16 δεύτερα πίσω από τους νικητές. Στα τελευταία χιλιόμετρα κρίθηκε η τρίτη θέση, που κατέληξε στους Χρίστο και Ανδρέα Κιττήρα (Mitsubishi Lancer Evo VI), οι οποίοι ξεπέρασαν κατά ένα δευτερόλεπτο τον βετεράνο Πανίκο Σάββα και τον «Ζολί». Στο τιμόνι του δικίνητου Opel Corsa τερμάτισαν τέταρτοι, κερδίζοντας την κατηγορία 2WD. Ακολούθησαν οι Χρίστος Χριστοφή/ Πέτρος Μιχαήλ (Subaru Impreza), Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου/ Λουκάς Καμένος (Mitsubishi Lancer Evo IV) και Σωτήρης και Κυριάκος Καρούσιος (Honda Civic), που ήταν δεύτεροι στη δικίνητη κατηγορία.

Πρώτο μικτό πλήρωμα οι Φάνος Χριστοφίδης/ Κάκια Περατικού με Mitsubishi Lancer Evo III, πρώτο αμιγώς γυναικείο πλήρωμα η Λίτσα Γιάγκου με την Πόλα Στυλιανού και Subaru Impreza N12. Τερμάτισαν επίσης η Μαρία Αντωνίου με την Αγάπη Κυριακίδου, στο μπάκετ ενός Peugeot 206. Από τα 22 πληρώματα που ξεκίνησαν από το πάρκο Ακροπόλεως στον τερματισμό έφτασαν τα 14, καλύπτοντας 177,42km, εκ των οποίων τα 38,56km ήταν οι τέσσερις ειδικές διαδρομές (δυο επαναλαμβανόμενες). Την ε.δ. του Λυθροδόντα κέρδισε και στα δυο περάσματα ο Ποσιδιάς, όπως συνέβη και στην επανάληψη της ε.δ. της Μενόγιας, όπου το πρωί είχε κυριαρχήσει ο Σάββα.

Επόμενο ραντεβού το Ράλλυ Λεμεσού, το σαββάτο 29 Ιανουαρίου, εναρκτήριος αγώνας του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ