ΠΟΣΙΔΙΑΣ, ΤΙΓΓΙΡΙΔΗΣ, ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΛΛΥ

ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

Η τελική αναμέτρηση

Η αυλαία του πιο συναρπαστικού πρωταθλήματος ράλλυ της τελευταίας δεκαετίας πέφτει το προσεχές Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου με τη διεξαγωγή του μονοήμερου Ράλλυ Λευκωσίας, έκτου και τελευταίου γύρου της σεζόν. Τα 109.2χλμ του αγώνα θα κρίνουν τον τίτλο του πρωταθλητή τον οποίον διεκδικούν κατά κύριο λόγο ο Μιχάλης Ποσίδιας με τον Κωνσταντίνο Τιγγιρίδη, ενώ ελπίδες διατηρούν ο Δώρος Λουκαΐδης με τον Σάββας Σάββα. Πάνε πολλά χρόνια από τότε που τέσσερις οδηγεί ήλπιζαν για το πρωτάθλημα στον τελευταίο αγώνα.

Η διαφορά του ενός βαθμού που χωρίζει τον πρωτοπόρο Ποσίδια από τον Τιγγιρίδη είναι ουσιαστικά ανεπαίσθητη, καθώς όποιος τερματίσει πιο ψηλά παίρνει το πρωτάθλημα. Αμφότεροι θα βρεθούν στα μπάκετ Mitsubishi Lancer με τον Ποσίδια να οδηγεί ένα Evo X και τον Τιγγιρίδη ένα Evo IX.

Ο Δώρος Λουκαΐδης Mitsubishi Lancer Evo IX παίρνει το πρώτο πρωτάθλημα της σύντομης καριέρας του στα ράλλυ αν πάρει την πρώτη του νίκη και οι δυο πρωτοπόροι τερματίσουν από την πέμπτη θέση και κάτω. Ο Σάββας Σάββα τρέχει επίσης με Evo IX και θέλει να κερδίσει αλλά και κανένας από τους Ποσίδια ή Τιγγιρίδη να μην βρεθεί πάνω από την όγδοη θέση. Το καλύτερο φετινό πλασάρισμα του Σάββα ήταν η τρίτη θέση στο Ράλλυ Άδωνης.

Στο Ράλλυ Λευκωσίας μετέχουν συνολικά 21 πληρώματα, οι προσπάθειες των οποίων θα καλύπτονται ζωντανά από την επίσημη ιστοσελίδα του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου www.caa.com.cy.

Έχοντας μια νίκη και δυο δεύτερες θέσεις φέτος, ο Ποσίδιας διεκδικεί τον πρώτο τίτλο της καριέρας του. Για τον Τιγγιρίδη, που έχει μια νίκη στο πρωτάθλημα και την πλειοψηφία των βαθμών του από τους διεθνείς αγώνες – δεύτερος Κύπριος στο Pafos International Rally και τέταρτος στο Ράλλυ Κύπρος - θα είναι ο δεύτερος σερί τίτλος και τρίτος στην καριέρα του, καθώς είχε στεφθεί πρωταθλητής το 2008 και το 2010.

Ξεχωρίζουν επίσης οι συμμετοχές των Κώστα Ζήνωνος, Λάμπρου Λιμνιώτη και Ιορδάνη Χριστοφή με Mitsubishi Lancer και των Κομοδρόμου και Παφίτη με Subaru Impreza. Στη δικίνητη κατηγορία ο τίτλος έχει κριθεί υπέρ του Δώρου Κωνσταντίνου, έτσι το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο. Κατεβαίνουν, μεταξύ άλλων, οι Άκης Αντωνίου (Peugeot 206), Δώρος Θεοδώρου (Seat Ibiza) και Αντρέας Παναγιώτου (Honda Civic).

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 09:00 το πρωί του Σαββάτου, μπροστά από το Δημαρχείο Λευκωσίας. Τα πληρώματα θα κινηθούν στις διαδρομές Λαγουδερά, Καπουράς και Κούρδαλι, συνολικού μήκους 54.6χλμ. Οι τρεις πρωινές διαδρομές θα επαναληφθούν μετά το μεσημεριανό Σέρβις στην Ασίνου, με τον τερματισμό στις 16:00 στο Δημαρχείο Λευκωσίας.

Η απονομή των επάθλων θα γίνει στο Δημαρχείο Λευκωσίας στις 17:30.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μιχάλης Ποσίδιας 77β

2. Κων/ντινος Τιγγιρίδης 76

3. Δώρος Λουκαΐδης 62

4. Σάββας Σάββα 57

5. Μαρίνος Πατρόκλου 43

Bulletin 1 ( Download )

Itinerary ( Download )

Map ( Download )

Entry List ( Download )