Ο ΠΑΦΙΤΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΡΑΛΛΥ ΑΔΩΝΗΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ

Δραματικό φινάλε στην Πάφο

Σε αγώνα επιβίωσης εξελίχθηκε το Ράλλυ Άδωνης, δεύτερος γύρος του Παγκύπριου Πρωταθλήματος, καθώς οι κορυφαίοι συνδυασμοί αντιμετώπισαν προβλήματα και κάποιοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα. Το δράμα ολοκληρώθηκε στα τελευταία χιλιόμετρα, όταν η νίκη, που ήταν η πρώτη της καριέρας του, πέρασε στα χέρια του Παφίτη οδηγού Μαρίνου Πατρόκλου με το Mitsubishi Lancer Evo VI, καθώς ο πρωτοπόρος, και σχεδόν σίγουρος νικητής, Σάββας Σάββα είχε σκασμένο ελαστικό στο Lancer Evo VII στην τελευταία ε.δ., χάνοντας σχεδόν δυο λεπτά, για να βρεθεί τελικά στην 3η θέση.

Ο Πατρόκλου μπήκε στην Ε.Δ. 8 βρισκόμενος τρίτος, τέσσερα δεύτερα πίσω από τον Ποσίδια, ο οποίος με Mitsubishi Lancer Evo Χ τερμάτισε δεύτερος. Εντούτοις έφτασε τους 43 βαθμούς και είναι ισόβαθμος με τον Πατρόκλου στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Ο Ποσίδιας ήταν δεύτερος στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, ωστόσο καρπώθηκε στους 25 βαθμούς καθώς ο Ελλαδίτης νικητής Καμιτσάκης δεν βαθμολογήθηκε στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα. Για τον Σάββα ήταν οι πρώτοι φετινοί βαθμοί.

Το Ράλλυ Άδωνης διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου με τη χορηγία του Δήμου Πάφου και την στήριξη του εξουσιοδοτημένου συνεργείου HVK Services, των λιπαντικών Elf και του καφέ Omnia, όπου έγιναν και οι απονομές των επάθλων στους νικητές, από τον αντιδήμαρχο Πάφου, Μάκη Ρουσή, αλλά και τον πρόεδρο του ΚΣΑ, Αντώνη Μιχαηλίδη. Την εκκίνηση είχε δώσει το πρωί του Σαββάτου ο Δήμαρχος, Σάββας Βέργας ο οποίος έδειξε προσωπικό, ιδιαίτερα θερμό ενδιαφέρον για τη διοργάνωση. Ο κ. Βέργας δήλωσε ότι η Πάφος επενδύει στους αγώνες αυτοκινήτου, καθώς έχει όλα τα εχέγγυα να φιλοξενήσει μεγάλους, διεθνείς αγώνες. Μάλιστα το τριήμερο 1-3 Ιουλίου θα γίνει στην πόλη το διεθνές Ράλλυ Πάφος, αγώνας του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος.

Οι αποχωρήσεις

Μόλις στην πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα τέθηκε νοκ άουτ ο Χάρης Κωμοδρόμος, στην επόμενη εγκατέλειψε ο Χαράλαμπος Τιμοθέου αφού το Mitsubishi Lancer Evo X υπερθερμάνθηκε, ενώ το απόγευμα ο κινητήρας του Lancer Evo ΙX πρόδωσε τον Νίκο Θωμά, ο οποίος ήταν πρώτος, παρόλο που από το πρωί κινείτο με τρία πιστόνια. Ο περσινός πρωταθλητής Κωνσταντίνος Τιγγιρίδης, τελικά δεν έλαβε μέρος στον αγώνα της Πάφου.

Η δεύτερη μέρα

Την Κυριακή, δεύτερη και τελευταία μέρα του ράλλυ η οποία διεξήχθη στις αμιγώς χωμάτινες διαδρομές του Δάσους Σταυρού της Ψώκας, οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν άρδην, καθώς η ανέλπιστη ζέστη της πρώτης μέρας έδωσε τη θέση της στη βροχή, η οποία μετέτρεψε σε σπαζοκεφαλιά την επιλογή ελαστικών και στρατηγικής, ενώ οι χρόνοι στις ειδικές διαδρομές έπεσαν, ειδικά στο δεύτερο πέρασμα.

Κερδίζοντας την πρώτη ε.δ. της ημέρας ο Ποσίδιας έριξε κάτω από 20 δεύτερα τη διαφορά από τον Σάββα, αλλά στην επόμενη είχε σκασμένο ελαστικό, έχασε ένα λεπτό και έπεσε τρίτος. Στο δεύτερο loop ο Σάββα κινήθηκε συντηρητικά, αλλά προδόθηκε και αυτός από ελαστικό. Ο Ποσίδιας πέρασε για λίγο τον Πατρόκλου, ο οποίος όμως είχε την απάντηση στην τελευταία διαδρομή.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο πρώην οδηγός αγώνων πίστας, Δώρος Λουκαΐδης, που εμφανίζεται όλο και ταχύτερος στα ράλλυ, τρέχοντας με το Mitsubishi Lancer Evo ΙX. Έγραψε δεύτερο χρόνο στην τελευταία ε.δ. και τρεις τρίτους χρόνους στη δεύτερη μέρα, ενώ θα ήταν τρίτος αν δεν έπαιρνε ποινή δέκα δευτερολέπτων πριν την τελευταία ε.δ., για καθυστέρηση άφιξης στην εκκίνηση, καθώς άλλαζε σκασμένο λάστιχο.

Πέμπτοι ήταν οι Βελισσαρίου/ Ξενοφώντος με Subaru Impreza, πιο πίσω και με πολλά προβλήματα οι Αρμεύτης/ Λαός με Evo X και Ονησιφόρου/ Ηλία με Subaru Impreza. Όγδοοι τερμάτισαν οι νικητές της δικίνητης κατηγορίας (2WD), Δώρος Κωνσταντίνου/ «Ζόλι» με Suzuki Swift. Αποχώρησαν στην πρώτη μέρα οι Καρούσιος/ Χρυσοστόμου, νικητές της κατηγορίας στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Στα τελευταία στάδια του διήμερου αγώνα αποχώρησε και ο Ουκρανός Πετσένικ, μοναδικός ξένος του Ράλλυ Άδωνης.

Στη δεύτερη και τελευταία μέρα ξεκίνησαν 14 από τα 22 πληρώματα που πήραν εκκίνηση στον αγώνα της Πάφου, ενώ στη ράμπα του τερματισμού ανέβηκαν τα 10. Τέσσερις από τις οκτώ ε.δ. κέρδισε ο Σάββα, δυο ο Θωμά, μια ο Ποσίδιας και μια, την τελευταία, ο Πατρόκλου. Ο αγώνας κάλυψε συνολικά 443,08 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 130,94 χλμ ήταν οι οκτώ ειδικές διαδρομές. Το Ράλλυ Άδωνης ήταν μικτής επιφάνειας καθώς οι ε.δ. του Σαββάτου περιελάμβαναν και ασφάλτινα κομμάτια.

Επόμενος αγώνας ο τρίτος γύρος του Παγκύπριου Πρωταθλήματος που θα γίνει στη Λάρνακα, το σαββατοκύριακο 7-8 Μαΐου. Οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού ανανέωσαν το ραντεβού για την Ανάβαση Πλατρών, στις 3 Απριλίου.

Για πλήρη αποτελέσματα πατήστε εδώ.

Πληροφορίες για τον αγώνα :