Ο ΕΛΛΑΔΙΤΗΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΡΑΛΛΥ ΛΕΜΕΣΟΣ - ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΙΓΓΙΡΙΔΗΣ

Ήρθε, έτρεξε και… κέρδισε ο Ελλαδίτης Στέφανος Καμιτσάκης, που με συνοδηγό τον Σάββα Λαό σε ένα Mitsubishi Lancer Evo IX τερμάτισαν πρώτοι στο Ράλλυ Λεμεσός, πρώτο αγώνα του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ράλλυ για το 2011. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μιχάλης Ποσείδιας με Lancer Evo X, τρίτος ανέβηκε στη ράμπα ο Μαρίνος Πατρόκλου με Evo VI, αρκετά μπροστά από τον τέταρτο Χάρη Αναστασίου, ο οποίος αγωνίστηκε στο τιμόνι ενός Subaru Impreza N11.

Το αποτέλεσμα τελούσε υπό την αίρεση ένστασης που κατέθεσε μετά τον αγώνα ο Κωνσταντίνος Τιγγιρίδης, ο οποίος τερμάτισε πέμπτος, 8 λεπτά και 27.5 δεύτερα πίσω από τον νικητή. Ο περσινός πρωταθλητής δέχθηκε ποινή δέκα λεπτών για πρόωρη άφιξη στο σέρβις, στα μισά του μονοήμερου αγώνα. Η ένσταση εκδικάστηκε το βράδυ της Κυριακής, όμως το αποτέλεσμα αναμενόταν να εκδοθεί το απόγευμα της Τρίτης.Το αποτέλεσμα της ένστασης ήταν να ακυρωθεί από τους αγωνοδίκες.

Να σημειωθεί πως η 5η θέση του Τιγγιρίδη σήμαινε πέντε βαθμούς, καθώς ο νικητής Καμιτσάκης δεν σκοράρει πόντους στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα. Ο Τιγγιρίδης έχασε την ευκαιρία να πάρει αβαντάζ έναντι του μεγάλου του αντιπάλου, Νίκου Θωμά, που δεν μετείχε στον αγώνα της Λεμεσού. Και για τους δυο το πρωτάθλημα ξεκινάει 19-20 Μαρτίου, με το Ράλλυ Πάφος.

«Μετά το περσινό πρωτάθλημα το Mitsubishi Lancer Evo IX έπρεπε να ‘λυθεί’ και να φτιαχτεί απ’ την αρχή. Δεν προλαβαίναμε να το έχουμε έτοιμο στο Ράλλυ Λεμεσός, όμως αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον αγώνα, έτσι κατεβήκαμε με ένα ξεπερασμένο Subaru Impreza Ν10», εξηγεί ο Τιγγιρίδης.

«Παρότι οι συνθήκες των δρόμων δεν ήταν και οι καλύτερες καθώς έβρεχε ασταμάτητα τις προηγούμενες μέρες, εντούτοις, κερδίσαμε όλες τις διαδρομές του πρώτου loop και με σημαντική διαφορά, που θα μας επέτρεπε να κινηθούμε επιφυλακτικά στο δεύτερο πέρασμα. Όμως, για διάφορους λόγους κάναμε ένα λάθος στο χώρο ανασυγκρότησης, δημιουργήθηκε μια μικρή αναστάτωση και εν τέλει ο αλυτάρχης μας συμβούλεψε να συνεχίσουμε, αν και εμείς δεν ήμασταν σίγουροι αν έπρεπε», δηλώνει ο περσινός πρωταθλητής και συνεχίζει: «κερδίσαμε και τις τρεις επόμενες ειδικές και ένα λεπτό πριν μπω στην τελευταία μου είπαν τηλεφωνικώς ότι έχω δέκα λεπτά ποινή. Έκανα την τελευταία με τη όποια ψυχολογία μπορεί να έχει ένας οδηγός όταν τους ανακοινώνουν κάτι τέτοιο. Γυρίζοντας κάναμε ένσταση, έγινε η εκδίκαση και μας είπαν ότι το αποτέλεσμα θα ανακοινωνόταν τρεις μέρες μετά, όπως και έγινε».

Ο Τιγγιρίδης ήταν ταχύτερος από τον Καμιτσάκης από την αρχή του αγώνα και σε όλες τις ε.δ. πριν την τελευταία, στην οποία ο Ελλαδίτης σημείωσε χρόνο κατά σχεδόν τρία δεύτερα ταχύτερο από τον πρωταθλητή Κύπρου. Στην πρώτη ε.δ. του αγώνα, κατά την οποία αποχώρησε ο Σάββας Σάββα, δεύτερος ήταν ο Χαράλαμπος Τιμοθέου, που τέθηκε εκτός αγώνα στην δεύτερη ε.δ., αντιμετωπίζοντας μηχανικό πρόβλημα. Ο Καμιτσάκης πέρασε τον Λουκαΐδη που είχε πρόβλημα με το τούρμπο του Mitsubishi Lancer, ζημιά που κόστισε την οριστική εγκατάλειψη του. Έτσι πίσω από τον Καμιτσάκη βρέθηκε ο Μιχάλης Ποσείδιας, θέσεις που κράτησαν ως το τέλος. Τη δικίνητη (2WD) κατηγορία κέρδισε ο Ζαχαρίας Μανώλη με Honda Civic, αφήνοντας δέκα λεπτά πίσω του τον Καρούσιο, με ίδιου τύπου αυτοκίνητο.

Όπως και ο Δώρος Λουκαΐδης, έτσι και ο Καμιτσάκης αγωνίστηκε με τα χρώματα της αγωνιστικής ομάδας του Νίκου Θωμά, οδηγώντας το Mitsubishi Lancer Evo IX με το οποίο είχε τρέξει ο Πανίκος Πολυκάρπου, στο τελευταίο FxPro Ράλλυ Κύπρος. Ο Θωμά προετοιμάζει ένα άλλο αγωνιστικό Lancer, με το οποίο θα συμμετάσχει στους υπόλοιπους αγώνες του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Για την ανάδειξη του πρωταθλητή κάθε οδηγός μπορεί να μετρήσει τα πέντε καλύτερα αποτελέσματα μεταξύ έξι αγώνων στην Κύπρο και ενός διεθνώς, κατόπιν σχετικής συμφωνίας. Το ίδιο ισχύει για τους Ελλαδίτες, έτσι το αποτέλεσμα του Καμιτσάκη θα μετρήσει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Επόμενος γύρος του Παγκύπριου Πρωταθλήματος το Ράλλυ Πάφου, 19-20 Μαρτίου, ενώ στις 13 Φεβρουαρίου θα γίνει ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος ταχύτητας, στη Λευκωσία.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ