Ο ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΡΑΛΛΥ ΑΔΩΝΗΣ, ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Την πρώτη του νίκη πέτυχε ο Κώστας Ζήνωνος την Κυριακή, 4 Μαρτίου στο μονοήμερο Ράλλυ Άδωνης, που έγινε στην Πάφο. Ο ανερχόμενος οδηγός, έχοντας πλάι του τον πολύπειρο Γιώργο Αλεξάνδρου, στο μπάκετ ενός Mitsubishi Lancer Evo9, τερμάτισε 47.5 δεύτερα μπροστά από τον Σάββα Σάββα με Evo 9 ενώ τρίτος στη ράμπα ανέβηκε ο Μιχάλης Ποσίδιας με Evo 10. Τη δικίνητη κατηγορία κέρδισε ο πρωταθλητής Δώρος Κωνσταντίνου με Suzuki Swift. Tον αγώνα που εκκίνησε από το Δημαρχείο Πάφου ολοκλήρωσαν 12 πληρώματα.

Με τον πρωταθλητή Κωνσταντίνο Τιγγιρίδη να μην ανεβαίνει στη ράμπα εκκίνησης, ο Ζήνωνος άρχισε να τρελαίνει τα χρονόμετρα από την πρώτη ειδική διαδρομή, κέρδισε και τις τρεις του πρώτου loop και επέστρεψε το μεσημέρι στην Πάφο με υποθήκη νίκης 42.7 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Ποσίδια, ο οποίος είχε πίσω του τον Σάββα στα 13 δεύτερα. Στα 2WD πρώτος το μεσημέρι με διαφορά πέραν τους ενός λεπτού ήταν ο Μάριος Σταύρου με το Toyota Yaris, έχοντας κερδίσει και τις τρεις πρωινές διαδρομές και με το Honda Civic Type R-3 του Ανδρέα Χαραλάμπους νοκ άουτ από την πρώτη ε.δ.

Στην πρώτη ε.δ. του δεύτερου loop και μεγαλύτερη του αγώνα, ο Ζήνωνος ήταν τρίτος και η διαφορά του από τον δεύτερο Ποσίδια έπεσε στα 19 δευτερόλεπτα. Κερδίζοντας τις δυο επόμενες ε.δ. ανέβηκε πρώτος στη ράμπα, την ώρα που ο Σάββα κάλυπτε τον Ποσίδια και πέρναγε δεύτερος, μια ε.δ. πριν το τέλος.

Ο Σταύρου με το Yaris δεν άντεξε στην επίθεση του Κωνσταντίνου, είδε τη διαφορά του να εξανεμίζεται στην πρώτη απογευματινή ε.δ. και έπεσε πίσω από τον πρωταθλητή στην επόμενη για να τερματίσει 50 δεύτερα πίσω από τον νικητή της 2WD. O Κωνσταντίνου ήταν έκτος γενικής, έχοντας μπροστά του τον Κώστα Λαό και τον Πατρόκλου με το γερασμένο Evo 6.

Το Ράλλυ Άδωνης κάλυψε συνολικά 278,1χλμ εκ των οποίων τα 106,22χλμ ήταν οι έξι ειδικές διαδρομές.

FINAL RESULTS