ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΑΛΛΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Διπλασίασε τις νίκες ο Τιγγιρίδης

Τη δεύτερη φετινή νίκη και μάλιστα συνεχόμενη πέτυχε στο Ράλλυ Λάρνακας, ο Κωνσταντίνος Τιγγιρίδης με το Mitsubishi Lancer Evo 9, που μετά από τρεις αγώνες προηγείται στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα, έχοντας διαφορά έξι βαθμών από τον δεύτερο Ανδρέα Φιλίππου. Ο Φιλίππου με Subaru Impreza N15 ήταν τρίτος στον αγώνα της Λάρνακας, αφού δεύτερος στο πόντιουμ ανέβηκε ο Κυριάκος Κυριάκου, με Impreza N12, σε μια μάχη για τη δεύτερη θέση που κρίθηκε με διαφορά πέντε δευτερολέπτων. Μεγάλος απών ο νικητής του πρώτου αγώνα της σεζόν, Νίκος Θωμά, που έτρεχε στο All Stars Rally στην Κροατία, όπου ήταν καλεσμένος.

Στον αγώνα της Λάρνακας πήραν εκκίνηση σαράντα πληρώματα, αριθμός που πιστοποιεί την απόλυτη επιτυχία της διοργάνωσης, αφού πρόκειται για ρεκόρ συμμετοχών σε τοπικό ράλλυ, την τελευταία τριετία. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του κόσμου που παρακολούθησε τις εξαιρετικά γρήγορες και θεαματικές διαδρομές που προσφέρει η επαρχία Λάρνακας. O τέταρτος γύρος του φετινού πρωταθλήματος του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου θα διεξαχθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο (25-26).

Τιγγιρίδης απ’ την αρχή

Έχοντας για συνοδηγό τον Παναγιώτη Σιάλο, ο Τιγγιρίδης ήταν καταιγιστικός από την πρώτη ε.δ. του Σαββάτου, χτίζοντας διαφορά σχεδόν μισού λεπτού από τον δεύτερο, με το τέλος του πρώτου σκέλος. Το πρωί της Κυριακής άνοιξε κι άλλο την ψαλίδα από τον ανταγωνισμό, για να κερδίσει πιο  εύκολα το απόγευμα, έχοντας πρώτο χρόνο και στις εννιά ειδικές διαδρομές του αγώνα. Στην τελευταία ε.δ. κρίθηκε η μάχη για τη δεύτερη θέση έδωσαν οι Κυριάκου/ Αριστείδου και Φιλίππου/ Κουρτέλλας, με τελικούς νικητές τους πρώτους.

Εξαιρετικούς χρόνους (μέχρι και δεύτερος στην πρώτη ε.δ.) σημείωσε ο Χάρης Αναστασίου με τον Μάριο Κωνσταντίνου, οι οποίοι τερμάτισαν τελικά τέταρτοι στο τιμόνι ενός Subaru Impreza N11, παίρνοντας τους πρώτους φετινούς βαθμούς. Πέμπτος ήταν ο Μαρίνος Πατρόκλου με τον Μάριο Νίκου και Mitsubishi Lancer Evo 6 και έκτοι οι Λιμνιώτης/ Λ. Λαός με Evo 9. Οι Κομοδρόμος/ Αντωνιάδης με Subaru Impreza ήταν έβδομοι και έφτασαν τους 11 βαθμούς όπου είναι τρίτοι, μπροστά από τους Πατρόκλου και Θωμά που έχουμε από δέκα. Την 8αδα έκλεισε ο Δώρος Λουκαΐδης με τον Γιώργο Αλεξάνδρου και Mitsubishi Lancer Evo 8.

Χαραλάμπους στην 2WD

Τρία Honda Civic πήραν τις τρεις πρώτες θέσεις στην δικίνητη κατηγορία (2WD), την οποία κέρδισε ο Ανδρέας Χαραλάμπους με τον Ανδρέα Δημητρίου, αφήνοντας αρκετά πίσω τους Αχιλλέως/ Κωνσταντίνου και Μανώλη/ Βαρνακίδη. Στην έκτη ε.δ. εγκατέλειψε ο πρώην πρωταθλητής Κύπρου, Σάββας Σάββα, που τρέχοντας με δικίνητο Peugeot 306 GTi είχε καταφέρει να σημειώνει χρόνος 8αδας.

Σημαντικότερη εγκατάλειψη αυτή του Σπύρου Παυλίδη που έτρεχε στον αγώνα με Subaru Impreza N14 και συνοδηγό τον Κρις Πάτερσον. Αποχώρησαν στο τέλος της πρώτης μέρας με πρόβλημα στον κινητήρα, έχοντας ένα έκτο και έναν τρίτο χρόνο. Μια ε.δ. πρόλαβαν να ολοκληρώσουν οι Πάμπουκα/ Πιερή με το Subaru Impreza, που επίσης αντιμετώπισαν μηχανικό πρόβλημα. Συνολικά στο ΓΣΖ τερμάτισαν 19 πληρώματα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ