Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΟΝΤΟΥΣ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΣΑ

Νικητής ο Τιγγιρίδης στη Γερμασόγεια

Παίρνοντας το προβάδισμα από την πρώτη ειδική διαδρομή και χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα ειδικά μετά την αποχώρηση του Νίκου Θωμά (στα πρώτα στάδια του δεύτερου περάσματος το Σάββατο), ο Κωνσταντίνος Τιγγιρίδης κέρδισε τον δεύτερο αγώνα του Παγκύπριου Πρωταθλήματος  Ράλλυ, που διεξήχθη στη Γερμασόγεια. Δεύτερος ήταν ο Ανδρέας Φιλίππου και τρίτος ο Χάρης Κομοδρόμος. Τιγγιρίδης και Θωμά ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας από δέκα βαθμούς.

Έχοντας για συνοδηγό τον Παναγιώτη Σιάλο στο Mitsubishi Lancer Evo9 o Τιγγιρίδης κέρδισε τις τρεις από τις τέσσερις ειδικές διαδρομές του πρώτου loop χτίζοντας διαφορά 15’’ από τον Θωμά. Ο Λεμεσιανός οδηγός δεν «έδεσε» με το Evo9 που χρησιμοποίησε για τον αγώνα της Γερμασόγειας, αφού το δικό του βρίσκεται «τραυματισμένο» στην Ελλάδα (ο 22χρονος οδηγός τρέχει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα), μετά από έξοδο που είχε στο πρόσφατο Ολυμπιακό Ράλλυ. Ο Θωμά έχασε άλλα 14’’ στην πρώτη ε.δ. του δεύτερου περάσματος, πριν αποχωρήσει στην επόμενη ε.δ. με πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης του Lancer.

Εκεί άνοιξε ο δρόμος για τη νίκη του Τιγγιρίδη, μιας και στον αγώνα δεν ήταν ούτε ο Κυριάκος Κυριάκου, του οποίου το Subaru Impreza έπιασε φωτιά στην 4η ε.δ. αμέσως μετά τον πρώτο χρόνο που σημείωσε στην 3η ε.δ. (ήταν η μοναδική που έχασε ο νικητής). Αρκετά γρήγορα κινήθηκε και ο Μαρίνος Πατρόκλου, αλλά αποχώρησε στην 7η ε.δ. όταν το Mitsubishi Lancer Evo6 έφυγε εκτός δρόμου.

Σκληρή μάχη έδωσαν το Σάββατο για τη δεύτερη θέση ο Ανδρέας Φιλίππου με τον Κρις Αρμεύτη. Την μέρα έκλεισε δεύτερος ο Αρμεύτης όμως το πρωί της Κυριακής είχε πρόβλημα στη κορώνα του Mitsubishi Lancer και βγήκε εκτός μάχης. Έτσι δεύτερος πέρασε ο Ανδρέας Φιλίππου, κάνοντας άλλον ένα αγώνα εξοικείωσης με το καινούριο Subaru Impreza N15. Τέσσερις δεύτερους χρόνους είχε την Κυριακή ο Μιχάλης Ζίττης, όμως ο αγώνας γι αυτόν είχε χαθεί από το Σάββατο με πολλά σπασμένα ελαστικά στο Subaru Impreza N14. Τελικά τερμάτισε πέμπτος.

Στο τρίτο σκαλί του πόντιουμ ανέβηκε ο αειθαλής Χάρης Κομοδρόμος με συνοδηγό τον Ανδρέα Παπανδρέου στο μπάκετ ενός Subaru Impreza. Το πλήρωμα κινήθηκε σταθερά σε ένα αγώνα τακτικής έχοντας καλύτερο αποτέλεσμα έναν 4ο χρόνο στην 7η ε.δ. Τέταρτος ήταν

ο πρωταθλητής στα καρτ Δώρος Λουκαϊδης, ενώ την έκτη θέση κατέλαβαν οι Χαραλάμπους/ Δημητρίου με το Honda Civic, κερδίζοντας σχετικά εύκολα τη δικίνητη κατηγορία.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου με έδρα τη Γερμασόγεια, οι τοπικές αρχές της οποίας παραχώρησαν ευγενικά το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, όπου στήθηκε το αρχηγείο και έγιναν οι απονομές, αμέσως μετά τον τερματισμό στον ποταμό Γερμασόγειας, το μεσημέρι της Κυριακής. Από τα είκοσι αυτοκίνητα που ξεκίνησαν τον αγώνα, το νήμα του τερματισμού έκοψαν μόνο τα εννιά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ