ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΡΑΛΛΥ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΩΜΑ

Βήμα τίτλου ο Τιγγιρίδης

Δώδεκα βαθμούς μπροστά από τον κυριότερο ανταγωνιστή του ξέφυγε ο Κωνσταντίνος Τιγγιρίδης, βγαίνοντας νικητής μετά από αγώνα – θρίλερ που έγινε την περασμένη Κυριακή, 25 Ιουλίου. Ο Λευκωσιάτης οδηγός, με συνοδηγό τον Παναγιώτη Σιάλο στο Mitsubishi Lancer Evo IX, κέρδισε το Ράλλυ Κερύνειας μετά από συγκλονιστική μάχη με τους Νίκο Θωμά/ Άγγελο Λοϊζίδη, που έτρεχαν με ίδιου τύπου αυτοκίνητο.

Η νίκη κρίθηκε στην τελευταία ειδική διαδρομή, με τον Τιγγιρίδη να τερματίζει μόλις 1.2 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Θωμά, σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες που έγιναν στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Ο Θωμά κέρδισε 5 από τις 9 ε.δ. του αγώνα όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να καλύψει τη διαφορά των 10.9 δευτερολέπτων που είχε ανοίξει ο Τιγγιρίδης, μετά το πρώτο loop. Με τρεις νίκες στο πρωτάθλημα ο Τιγγιρίδης έχει 30 βαθμούς, έναντι 18β. του Θωμά, που έχει μια νίκη και μια δεύτερη θέση.

Το πόντιουμ στο Ράλλυ Κερύνειας συμπλήρωσαν ο Μιχάλης Ποσιδιάς με Mitsubishi Lancer Evo X, σε μια επίδοση που μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη αφού πριν την εκκίνηση δεν ήταν μεταξύ των φαβορί. Ο Ποσιδιάς με συνοδηγό τον Φάνο Χριστοφή είχαν αρκετά πλασαρίσματα σε τρίτες θέσεις ειδικών διαδρομών. Ο Πανίκος Πολυκάρπου με Mitsubishi Lancer Evo IV τερμάτισε τέταρτος, κερδίζοντας την κατηγορία S12 ενώ πρώτοι μεταξύ των πληρωμάτων με κίνηση στους δυο τροχούς (2WD) ήταν οι Ανδρέας Χαραλάμπους/ Ανδρέας Δημητρίου, με Honda Civic.

Το Ράλλυ Κερύνειας πήρε εκκίνηση το περασμένο Σάββατο, 24 Ιουλίου από τις Φοινικούδες στη Λάρνακα, η οποία το φιλοξένησε φέτος. Οι τρεις πρώτες ε.δ. δεν έγιναν ποτέ αφού η διεξαγωγή του παρεμποδίστηκε από μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Αυτό το απρόοπτο ανέτρεψε αλλά δεν κατέστρεψε το πλάνο των διοργανωτών του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου. Έτσι ο αγώνας διεξήχθη και ολοκληρώθηκε κανονικά το απόγευμα της Κυριακής, μετά από τρία περάσματα από τις ε.δ. «Κελιά», «Αγία Μαρίνα» και «Χαλεπιανές». Ο τερματισμός έγινε στις Φοινικούδες, παρουσία αρκετών φίλων του μηχανοκίνητου σπορ, παρά την αφόρητη ζέστη. Την καρό σημαία είδαν 17 πληρώματα από τα 22 που είχαν πάρει εκκίνηση το πρωί.

Επόμενος γύρος του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ράλλυ το FxPro Ράλλυ Κύπρος, τον ερχόμενο Νοέμβριο ενώ η αυλαία θα πέσει αρχές Δεκεμβρίου, με τον έκτο και τελευταίο γύρο.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ