Βήμα τίτλου ο Δημοσθένους

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

Τον τίτλο του πρωταθλητή αγώνων ταχύτητας άγγιξε την Κυριακή, 10 Οκτωβρίου, ο Χρίστος Δημοσθένους. Στο τιμόνι ενός Mitsubishi Lancer Evo VI κέρδισε τον αγώνα της Ανθούπολης, μια νίκη που σε συνδυασμό με την 7η θέση του Κυριάκου Κυριάκου, τον φέρνει ένα βαθμό μακριά από τον τίτλο του πρωταθλητή, τον οποίον είχε κερδίσει και το 2008. Η επικράτησή του στην Ανθούπολη ήταν εύκολη, καθώς από την δοκιμαστική διαδρομή κιόλας έδειξε 7-10 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον ανταγωνισμό. Σε κάθε προσπάθεια βελτίωνε τον χρόνο, για να κερδίσει τελικά τον αγώνα με 2.18:76. Με τη νίκη στην Ανθούπολη έφτασε τους 42 βαθμούς φέτος, έχοντας 2 νίκες σε πέντε αγώνες.

Ο Κυριάκου, νικητής στην Ανθούπολη στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, έχει 32 βαθμούς με δυο νίκες. Για να πάρει τον τίτλο πρέπει να κερδίσει τον τελευταίο αγώνα της σεζόν και παράλληλα ο Δημοσθένους να μην σκοράρει βαθμό. Σ’ αυτό το υποθετικό σενάριο οι δυο τους ισοβαθμούν, όμως ο Κυριάκου κατακτά το πρωτάθλημα (που έχασε πέρσι στον τελευταίο αγώνα) λόγω περισσότερων νικών (τριών έναντι δυο).

Δεύτερος στην Ανθούπολη ο Κώστας Ζήνωνος με Mitsubishi Lancer Evo IX, σπάζοντας τον χρόνο του τρίτου, τελικά, Χρίστου Αρμεύτη στο δεύτερο πέρασμα. Ο οδηγός του Lancer Evo X δεν μπόρεσε να βελτιώσει τον χρόνο στο τελευταίο πέρασμα. Τέταρτος ο Σάββας Σάββα με Mitsubishi Lancer Evo IX, πέμπτος ο Μιχάλης Διομήδους με Subaru Impreza, έκτος ο Μιχάλης Ποσίδιας με Lancer Evo VI, έβδομος ο Κυριάκου με το Impreza και μόλις μια χρονομετρημένη προσπάθεια. Κι αυτή ήταν κακή, καθώς χρονομετρήθηκε έντεκα δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή, έχοντας κτυπήσει δυο κίτρινες σημαίες που του κόστισαν ποινή συνολικά δέκα δευτερολέπτων. Τη βαθμολογούμενη οκτάδα έκλεισε ο Χριστάκης Κιττήρας με Mitsubishi Lancer Evo VI.

Τη δικίνητη κατηγορία (2WD) κέρδισε σχετικά εύκολα ο Σταύρος Αχιλλέως με Honda Civic αφήνοντας δεύτερο τον Σωτήρη Καρούσιο με ίδιου τύπου αυτοκίνητο. Από τα 24 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή, στον αγώνα έλαβαν μέρος τα 18 ενώ χρονομετρήθηκαν μόνο τα 16. Δεν εκκίνησαν τελικά ο πρωταθλητής ράλλυ του 2008 Κωνσταντίνος Τιγγιρίδης και ο Ντίμης Μαυρόπουλος.

Επόμενος και τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος ταχύτητας του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου στις 28 Νοεμβρίου.

Tελικά αποτελέσματα