Νικητής ο Χρίστος Δημοσθένους και Πρωταθλητής 2009 ο Πάμπος Λαός

ΘΕΑΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΑΝΑΔΙΟΥ ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ

Κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες ολοκληρώθηκε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, ο τελευταίος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2009, με την αγωνιστική «Αναδιού Ράλλυ Σπριντ» που έγινε στο χωριό Αναδιού της Επαρχίας Πάφου.  Τον αγώνα διοργάνωσε ο Κυπριακός  Σύνδεσμος Αυτοκινήτου και σε αυτόν συμμετείχαν 20 συνολικά οδηγοί και είναι ο δεύτερος αγώνας που έγινε για το 2010.  

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία χωρίς ατυχήματα, ενώ παράλληλα οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα εντυπωσιακό αγώνα σε χωμάτινο έδαφος, με απότομες στροφές, λάσπες, βροχή και όλα τα συναφή σε ένα υπέροχο περιβάλλον. 

Η αγωνιστική αυτή καθόρισε και τον πρωταθλητή του Εθνικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας για το 2009.  Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Πάμπος Λαός.  Παρόλο που στην τελευταία αγωνιστική Ράλλυ Αναδιού  τερμάτισε 6ος και ισοβάθμησε με τον Κυριάκο Κυριάκου, τελικά κατάφερε να πάρει το τρόπαιο, αφού είχε περισσότερες νίκες κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου του έτους, αφήνοντας τον Κυριάκου στη δεύτερη θέση.  Την 3η θέση κατέλαβε ο  Σταύρος Σταύρου.   

Οι οδηγοί πραγματοποίησαν δύο γύρους με τον καλύτερο σε χρόνο, να είναι αυτός που μέτρησε τελικά για αξιολόγηση στο πρωτάθλημα. Καλύτερος οδηγός της διαδρομής αναδείχθηκε ο Χρήστος Δημοσθένους με Mitsubishi Lancer S12 και χρόνο 1:44.01.