Νικητής ο Θωμά στο Σταυροβούνι

Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Την πρώτη φετινή νίκη στο Πρωτάθλημα Ταχύτητας του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου πέτυχε ο Νίκος Θωμά, επικρατώντας στον τέταρτο γύρο της σεζόν, που έγινε την Κυριακή, 13 Ιουνίου στο Σταυροβούνι. Στο τιμόνι ενός Mitsubishi Lancer Evo IX είχε καλύτερο πέρασμα στο 1:26.33 και ήταν 26 εκατοστά γρηγορότερος από τον Πανίκο Πολυκάρπου με Mitsubishi Lancer Evo VI, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος. Ο Θωμά συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος σε αγώνα του Πρωταθλήματος Ταχύτητας, θέλοντας να τεστάρει κάποιες καινούριες ρυθμίσεις στο αυτοκίνητό του, ενόψει του Ράλλυ Κερύνειας, 24-25 Ιουλίου, για το Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Το πόντιουμ έκλεισε ο Χρίστος Δημοσθένους με Mitsubishi Lancer Evo III, έχοντας καλύτερο χρόνο στο 1:27.99. Ο Δημοσθένους είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία, ανοίγοντας τη διαφορά από τον Κυριάκο Κυριάκου στους δυο βαθμούς (32 έναντι 30β.). Ο Κυριάκου, νικητής στον προηγούμενο αγώνα στον Ορκόντα, είχε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο διανύοντας τη διαδρομή των 2,1 χιλιομέτρων σε 1:29.16. Οδηγώντας ένα Subaru Impreza N12 ο Κυριάκου είχε ως καλύτερο πέρασμα το πρώτο.

Την οκτάδα συμπλήρωσαν οι Δώρος Λουκαϊδης (Mitsubishi Lancer Evo VIII), Ανδρέας Χαραλάμπους (Honda Civic), Μιχάλης Ποσίδιας (Mitsubishi Lancer Evo VI) και «Κύρης» (Mitsubishi Lancer Evo ΙΧ). O Χαραλάμπους ήταν νικητής και στην κατηγορία αυτοκινήτων με κίνηση στους δυο τροχούς (2WD) αφήνοντας μακριά πίσω τους Ζαχαρία Μανώλη (Honda Civic) και Κλείτο Διομήδους (Peugeot 306 GTi). Στον αγώνα του Σταυροβουνίου συμμετείχαν τελικά είκοσι οδηγοί. Επόμενος γύρος του πρωταθλήματος τον προσεχή Οκτώβριο.

Τελικά αποτελέσματα