Ο 21ΧΡΟΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΟΝ ΚΟΡΝΟ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

Το αστέρι του άρχισε να λάμπει από πέρσι. Στα είκοσι του τα πήγε περίφημα τόσο στο περσινό Ράλλυ Κύπρος όσο και στην Love Cyprus Golden Stage. Φέτος μπήκε στο πρωτάθλημα ταχύτητας και αφού είδε πως μπορεί να πάει γρήγορα, ακολούθησε όλο το πρόγραμμα. Ο Πανίκος Πολυκάρπου είναι ο νεαρότερος Παγκύπριος Πρωταθλητής ταχύτητας, κερδίζοντας τον αγώνα του Κόρνου, τελευταίο γύρο της σεζόν.

Με ψυχραιμία που θα ζήλευσαν πολύπειροι συνάδελφοί του, ο 21χρονος οδηγός μπήκε στο μπάκετ του Mitsubishi Lancer Evo IV της Nicos Thomas Racing και ανέτρεψε τα δεδομένα στο δεύτερο πέρασμά του από τη χωμάτινη διαδρομή. Στο πρώτο πέρασμα επικεφαλής ήταν ο Χρίστος Δημοσθένους, που αν κέρδιζε θα έπαιρνε τον τίτλο. Ο Πολυκάρπου σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 2:04.95, τρία δεύτερα μπροστά από τη δική του επίδοση και δυόμισι μπροστά από τον Δημοσθένους που δεν είχε άλλη ευκαιρία να αντιδράσει.

«Δεν αγχώθηκα καθόλου. Ήξερα ότι μπορούσα να κατεβάσω τον χρόνο διότι πήγα πολύ συντηρητικά στο πρώτο πέρασμα. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν το τέλειο πέρασμα, μπορούσα να πάω και πιο γρήγορα αλλά δεν πήρα πολλά ρίσκα» λέει ο Πολυκάρπου, που πριν μπει στο αυτοκίνητο άκουσε τις τελευταίες συμβουλές από τον πατέρα του, και οδηγό αγώνων, Άλκη και τον Νίκο Θωμά.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου ΣΠΕ Κουρίου και OM Sports & Events. Την ομάδα μου, Nicos Thomas Racing, την οικογένεια μου και κάποιους οικογενειακούς φίλους που ήταν συνέχεια δίπλα μου» σημειώνει ο 21χρονος οδηγός, που δεν είχε χρόνο να γιορτάσει τον τίτλο, καθώς το πρωί της Δευτέρας πέταξε για Θεσσαλονίκη και απ’ εκεί μετέβη οδικώς στην Κοζάνη, όπου σπουδάζει. «Δεν μπορώ να λείπω από τα μαθήματα, υπάρχουν απουσίες. Θα επιστρέψω στις 20 Δεκεμβρίου και τότε θα το γιορτάσω» εξηγεί.

Ο Πολυκάρπου σκέφτεται ήδη τη νέα σεζόν όμως αναγνωρίζει πως είναι δύσκολο να ακολουθήσει όλο το πρωτάθλημα αν δεν βρει χορηγίες. Νεότερα ίσως έχει μέσα στις γιορτές, όταν θα είναι στην Κύπρο.

Οι υπόλοιπες θέσεις

Δεύτερος στον αγώνα και στο πρωτάθλημα ο Χρίστος Δημοσθένους με Mitsubishi Lancer Evo VI. Τρίτος ο Πάμπος Λαός με το Mitsubishi Galant VR-4, ολοκλήρωσε τέταρτος το πρωτάθλημα βλέποντας την πλάτη του Δώρου Λουκαΐδη, που στον Κόρνο ήταν πέμπτος και πήρε και τα πρωτάθλημα στα Group N. Τέταρτος στον τελευταίο γύρο της χρονιάς ο Κούλλης Κυριάκου.

Τίτλος για τον Καρούσιο

Έκτη θέση και τίτλος πρωταθλητή για τον Σωτήρη Καρούσιο στα 2WD, στο τιμόνι ενός Honda Civic EP-3. Με Civic θα έτρεχε και ο Ανδρέας Χαραλάμπους αντιμετώπισε όμως πρόβλημα στη δοκιμαστική διαδρομή και δεν αγωνίστηκε, με αποτέλεσμα οι φίλοι του σπορ να μην απολαύσουν τον αναμενόμενη μάχη Καρούσιου – Χαραλάμπους για το πρωτάθλημα στα 2WD.

Στον αγώνα συμμετείχαν δεκαέξι οδηγοί, ενώ με το τέλος ακολούθησε το καθιερωμένο μπάρμπεκιου το οποίο σηματοδοτεί κάθε χρόνο το πέσιμο της αυλαίας στο Πρωτάθλημα Ταχύτητας.

Η αγωνιστική σεζόν ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο 10-11 Δεκεμβρίου με τον τελευταίο αγώνα ράλλυ για φέτος, που θα αναδείξει και τον πρωταθλητή.

Final Results