ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑΪΔΗ ΣΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ

ΦΕΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΜΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΤΟΥ

Τις δυο νίκες στο φετινό Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ταχύτητας έφτασε ο Χρίστος Δημοσθένους, με την επικράτησή του στον αγώνα του Σταυροβουνίου, την Κυριακή (24/06). Έχοντας τη νίκη στην Ανθούπολη και τη δεύτερη θέση στην Άχνα, ο πρωταθλητής του 2010 έφτασε στους 68 βαθμούς, έναντι 53 βαθμών του Λουκαΐδη, που κέρδισε στην Άχνα, ήταν δεύτερος στο Σταυροβούνι και πέμπτος στην πρεμιέρα, στην Ανθούπολη. Απομένουν δυο αγώνες για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Η μάχη Δημοσθένους – Λουκαΐδη στη χωμάτινη πίστα του Σταυροβουνίου ήταν κλειστή και κρίθηκε στο τελευταίο πέρασμα. Τόσο στο δοκιμαστικό όσο και στο πρώτο γρήγορο πέρασμα, ο Λουκαΐδης με το Mitsubishi Lancer Evo IX έσερνε το χορό και ο Δημοσθένους απαντούσε αμέσως μετά, καθώς ριχνόταν στον αγώνα τελευταίος αφού είχε το Νο1 στις πόρτες του Mitsubishi Lancer Evo VI.

Μετά το πρώτο πέρασμα ο Δημοσθένους προηγείτο με 1:27.62 το οποίο «γκρέμισε» ο Λουκαΐδης με 1:27.16 για να έρθει η απάντηση στον τελευταίο γύρο με 1:26.12. Τρίτος με Mitsubishi Galant VR-4 και καλύτερο πέρασμα στο 1:27.53 ήταν ο Πάμπος Λαός.

Τις δυο πρώτες θέσεις στη δικίνητη κατηγορία έφτασε ο Ανδρέας Χαραλάμπους με το Honda Civic Type R3 που μετά τη νίκη στην Άχνα επικράτησε και στο Σταυροβούνι. Δεύτερος ήταν ο Παρέλλης «Junior» με Opel Corsa GSi και τρίτος ο Σωτήρης Καρούσιος (Honda Civic EP3), που είχε κερδίσει στον εναρκτήριο αγώνα της Ανθούπολης.

Στην συναρπαστική κατηγορία «6» νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Σοφοκλέους με VW Golf GTi με δεύτερο τον Μάριο Εγκωμίτη με Honda Civic και διαφορά ενός δευτερολέπτου.

Στον αγώνα μετείχαν 21 οδηγοί. Επόμενο ραντεβού την 1 ή 2 Αυγούστου, για τον προτελευταίο γύρο του πρωταθλήματος ταχύτητας.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Γενική Κατάταξη

1. Δημοσθένους 68β

2. Λουκαΐδης 53

3. Λ. Λιμνιώτης 28

4. Π. Λαός 27

5. Γ. Γιάγκου 23

6. Α. Χαραλάμπους 22